Як заготувати живці восени

Коли краще заготовляти живці для щеплення?

Однак саме у грудні найкращий час для заготівлі живців. Для щеплення плодових культур заготовку живців здійснюють тільки із здорових дерев — не уражених вірусними і грибковими інфекціями. Важливо, щоб температура повітря не опускалася нижче -15°С (для кісточкових культур) або -20°С (для зерняткових).

Як правильно зберігати живці винограду?

Оптимальна температура для зберігання живців винограду 10-12 ⁰C, тобто в середньостатистичному льоху вони зберігаються добре. На початку лютого дістаньте живці, розріжте їх навпіл, щоб у кожному відрізку було по 3 бруньки і помістіть на укорінення.

Як зберегти живці винограду до весни?

Найбільш простий спосіб зберегти чубуки винограду до весни – це прикопати їх. Викопайте в землі траншею глибиною 40-50 см і трохи довшу за живці, насипте на дно піску, покладіть на нього живці, засипте їх землею і обов'язково зробіть горбок, щоб у цьому місці не накопичувалася дощова та тала вода.