Річкову рибу найкраще маринувати рідким маринадом, приготованим на основі гірчиці, яблучного майонезу та води. Тут важливо витримати всього дві години. Адже менше часу не вистачить, щоб перебити специфічний запах, а більше — зникне смак риби.
Як замаринувати свіжу рибу для жарки?
За 10-15 хвилин до смаження рибу варто посолити, поперчити і збризнути лимоном (за можливості). Завдяки цьому сіль краще вбереться, і риба не буде прісною. Лимон розм'якшить м'якоть і прибере запах, властивий річковій рибі. Щоб риба вийшла із золотистою скоринкою, необхідне борошно.
Як правильно замаринувати рибу?
Змішати лимонний сік, масло, сіль, приправи і подрібнений часник. Змастити рибу маринадом (залишити 2 ст. л для запікання) і залишити на 1-2 години в холодильнику. Що залишився маринад змішати зі сметаною, змастити їм рибу з усіх боків і всередині, лимон нарізати кружечками і вставити в надрізи в тушці риби.
Як замаринувати червону рибу на барбекю?
Для класичного маринаду досить цитрусового соку, суміші перців і солі. Деякі кулінари радять маринувати в маслі, розмарині, чебрецю і чорному перці. Червона риба на грилі буде особливо смачною, якщо її присмачити маринадом з натурального меду, теріякі, соку лайма і мелених зерен коріандру.
Маринована риба в домашніх умовах: рецепти з фото
Як замаринувати свіжу рибу – ви дізнаєтеся з цього рецепту. Інгредієнти: риба короп – шістсот грам; один лимон; 3 столові ложки солі; ¼ склянки яблучного оцту; 1 столова ложка цукру; 1 цибулина;