Як замаринувати свіжу рибу

Річкову рибу найкраще маринувати рідким маринадом, приготованим на основі гірчиці, яблучного майонезу та води. Тут важливо витримати всього дві години. Адже менше часу не вистачить, щоб перебити специфічний запах, а більше — зникне смак риби.

Як замаринувати свіжу рибу для жарки?

За 10-15 хвилин до смаження рибу варто посолити, поперчити і збризнути лимоном (за можливості). Завдяки цьому сіль краще вбереться, і риба не буде прісною. Лимон розм'якшить м'якоть і прибере запах, властивий річковій рибі. Щоб риба вийшла із золотистою скоринкою, необхідне борошно.

Як правильно замаринувати рибу?

Змішати лимонний сік, масло, сіль, приправи і подрібнений часник. Змастити рибу маринадом (залишити 2 ст. л для запікання) і залишити на 1-2 години в холодильнику. Що залишився маринад змішати зі сметаною, змастити їм рибу з усіх боків і всередині, лимон нарізати кружечками і вставити в надрізи в тушці риби.

Як замаринувати червону рибу на барбекю?

Для класичного маринаду досить цитрусового соку, суміші перців і солі. Деякі кулінари радять маринувати в маслі, розмарині, чебрецю і чорному перці. Червона риба на грилі буде особливо смачною, якщо її присмачити маринадом з натурального меду, теріякі, соку лайма і мелених зерен коріандру.

Маринована риба в домашніх умовах: рецепти з фото
Як замаринувати свіжу рибу – ви дізнаєтеся з цього рецепту. Інгредієнти: риба короп – шістсот грам; один лимон; 3 столові ложки солі; ¼ склянки яблучного оцту; 1 столова ложка цукру; 1 цибулина;