Як замочувати насіння гарбуза та кабачка

Насіння необхідно помістити в воду кімнатної температури, яка становить 20-25 градусів. Але через 4-6 годин треба міняти воду, інакше вона буде застоюватися. Такий спосіб замочування поліпшить сходження насіння. У термос необхідно налити гарячу воду (близько 50 градусів) і помістити туди насіння в марлевих мішечках.

Як замочити гарбузове насіння?

Замочування насіння гарбуза Помістіть насіння гарбуза на кілька годин у резервуар із теплою водою. Температура води, що рекомендується, близько 50 °С. Після цього етапу необхідно загорнути насіння гарбуза у вологу тканину та розмістити їх у тепле містечко.

Як правильно замочити насіння кабачків?

Візьміть 2 чашки: в одну налийте гарячу воду (близько +90 C), в іншу — холодну. По черзі занурюйте насіння то в гарячу, то в холодну воду і тримайте в кожній ємності по 2-3 секунди. Щоб вода в першій чашці швидко не остигала, рекомендується підливати в неї окріп (в разі замочування великої кількості різного насіння).

Скільки замочувати насіння кабачків?

Час замочування насіння залежить від культури, що вирощується. Насіння кропу, цибулі, петрушки та моркви замочують 48 годин, насіння кабачків, буряків, огірків, кавуна, капусти, томатів – 17-18 годин, а ось горох і квасолю достатньо замочувати 12-15 годин.

Як замочувати насіння гарбуза перед посадкою: потрібно, …
Тривалість замочування становить шість годин. Пропорції розведення: літр води, велика ложка золи. Є й спеціальні засоби, які можна придбати в магазині і …