Як зберегти ріпу на зиму

Ємності спочатку треба помити, висушити, а потім засипати дно шаром піску. Зверху треба викласти шар ріпи, знову пересипати піском і знову покласти ріпу, так до самого краю стін. Останнім шаром повинен бути пісок. Зберігати ріпу треба в тому приміщенні, де не надто холодно і не надто жарко.

Коли збирають ріпу?

Прибирати ріпу можна вже через 6 – 12 тижнів після появи сходів, коли коренеплоди досягають достатнього розміру і накопичують необхідні корисні речовини.

Як правильно сіяти ріпу?

Сіють ріпу навесні за схемою 20-50 см, у червні та липні – широкорядним способом з міжряддям 45 та 60 см або стрічковим з міжряддям 20+50 см. На легких ґрунтах сівбу проводять на вирівняній поверхні, на важких – у гряди. Насіння загортають на глибину 1,5-2 см. Ґрунт бажано замульчувати.

Де вирощують ріпу?

Ріпа добре реагує на калійні добрива. Ріпа потребує досить вологого ґрунту й помірної температури. Вирощують її переважно у північно-західних областях України. У перший рік рослини утворюють коренеплід та розетку листків, на другий –квітконосні стебла, цвітуть і дають насіння.

Як зберігати ріпу взимку в домашніх умовах і погребі
Як зберігати ріпу на зиму, слід знати тим, хто вирощує на своїй ділянці цей древній корисний коренеплід, з якого можна приготувати обід із трьох страв і навіть десерт.