1. Порізати баклажани часточками, смужками, або кубиками. 2. Посипати їх сіллю і дочекатися, поки вони пустять сік – 10-15 хвилин, з цим соком піде і гіркота з баклажанів.
Що робити щоб баклажани не були гіркі?
Для цього овоч нарізають невеликими скибочками, викладають їх на тарілку та відправляють у морозилку на п'ять годин. Після цього потрібно відтиснути з них воду (разом з нею піде гіркота). Дуже часто баклажан може гірчити через насіння, особливо якщо овоч не першої свіжості.
Що можна приготувати з баклажанів?
Баклажани можна запікати, готувати на грилі, робити на їх основі соуси до м'яса та риби, додавати в печеному вигляді в салат, готувати крем-суп і навіть заморожувати на зиму.
Як прибрати гіркоту з їжі?
Якщо страва підгоріла Якщо м'ясо. Овочі або риба трохи підгоріли, але ще не приготувались, то необхідно видалити підгорілу скоринку, перекласти продукт у інший посуд або відмити той, у якому страва готувалась, та завершити приготування.
Як готувати баклажани — три лайфхаки, що позбавлять їх …
Щоб баклажани не гірчили: три перевірені способи, які справді працюють