Як зробити тісто для пирога без дріжджів

Тісто готується просто: Кефір (жирність можна використовувати будь-яку, але краще всього — 1-2,5%, чим жирніше кефір — тим еластичніше тісто, а готова випічка смачніше) і масло додається до сипких інгредієнтів маленькими частинами і кожна ретельно вимішується.

Як можна приготувати тісто без дріжджів?

Тісто без дріжджів на молоці виходить м'яким і ніжним. Що робити: змішати 200 мл молока з двома курячими яйцями, дрібкою солі, двома столовими ложками рослинного масла. У збиту масу поступово додати 2,5 склянки борошна і замісити м'яке тісто. Спочатку тісто слід змішувати вінчиком, а в кінці руками.

Як зробити тісто на пиріжки без дріжджів?

Просіяти пшеничне борошно, з'єднати з содою, перемішати і всипати невеликими порціями до рідкої суміші, щоразу помішуючи вінчиком або ложкою. Коли маса стане густіти, викласти її на присипану борошном робочу поверхню. Продовжити заміс тіста руками, поступово додаючи трохи борошна, – воно має вийти м'яким і гладким.

Що таке бездріжджове тісто?

Листкове бездріжджове тісто — це тонко розкачане маслянисте тісто, з якого виходить ніжна, крихка, підсмажена, шарувата випічка. Під час випікання це тісто піднімається завдяки жиру, що нагріваючись розсуває його шари.

Тісто для пиріжків без дріжджів – 8 рецептів тесту
Тісто для пиріжків без дріжджів – 8 рецептів тесту. Тісто для пиріжків без дріжджів буває декількох видів, причому для приготування використовуються найрізноманітніші продукти.