Як зробити тісто пухким

Як замісити пухке тісто на пиріжки?

Маргарин розтопити, остудити, додати до борошна з дріжджами. Всипати цукор і сіль, влити тепле молоко і рослинне масло. Ретельно перемішати, потім руками замісити тісто, накрити його рушником або плівкою. Прибрати в тепле місце на 1 годину, потім знову замісити і знову залишити на 1 годину.

Чому пиріжки не пухкі?

Якщо ви будете розводити дріжджі киплячим або гарячим молоком, ви просто вб'єте їх і тісто не вийде. Дріжджі можна заливати тільки теплим молоком кімнатної температури. Використовувати холодне або гаряче молоко категорично не можна. Також тісто не підніметься, якщо ви додасте занадто багато борошна.

Що додати в тісто щоб не черствіє?

Під час приготування тіста для поліпшення його якостей можна додати трохи рослинного масла – це допоможе випічці довше залишатися м'якою.

Тісто як пух – 8 рецептів м’якого і пишного тіста для випічки
Як правильно приготувати тісто для вареників: шіст…