300 грам свіжої білої смородини пробивають блендером до стану однорідної кашки. Ягідну масу проціджують через дуже дрібне сито, вистелене марлею. В отриманий сік з ягід додають склянку цукру. Желе уварюють на вогні протягом 10 хвилин.
Що можна зробити з білої смородини?
Біла смородина багата натуральним природним пектином, тому, з цієї ягоди готують і густе прозоре варення без використання додаткових желеутворюючих речовин, таких як желатин або агар-агар. З промитих та перебраних ягід роблять сік з використанням соковижималки. Кеш
Що можна зробити з смородини на зиму?
Консервація зі смородини на зиму: 5 вітамінних рецептів
- Джем-желе зі смородини з желатином
- Компот зі смородини
- Варення зі смородини
- Наливка зі смородини
- Смородина перетерта на зиму без варіння
Що можна зробити з порічка?
Листя порічок використовували при маринуванні, солінні та квашенні овочів та фруктів. Також з бруньок, гілля та листя робили відвари, кваси для пиття та лікування. Але головне з порічок можна робити варення, желе, напої.
15 найсмачніших рецептів желе з білої смородини
Така заготівля зберігається до 10 місяців. Тобі знадобиться: 3 кг білої смородини, 2 лимони, 3 кг цукру. Приготування:Лимони ошпарити окропом, обсуши рушником і зніми 1 ст.л. цедри. Розріж лимони навпіл і видави сік. Смородину подрібніть у блендері і протріть через сито. …