Як зварити стебло селери

Як їсти стебла селери?

Отже, коріння селери є самостійним продуктом, повністю готовим до вживання. Стебла потрібно промити, відрізати кінчик та верхівку з листям. Не викидайте листя від селери! Його можна додавати до бульйонів та супів, а якщо його назбиралося дуже багато – просто висушити і використати як приправу.

Як правильно їсти корінь селери?

Цей овоч вживають як у сирому вигляді, так і у відвареному або запеченому. Найкращий варіант, щоб зберегти всі поживні речовини – вживати сирий корінь селери (салати тут підходять чудово, але важливо підбирати корисну заправку, а не майонез).

Як правильно вживати селеру?

Стеблини селери можна їсти у сирому вигляді самостійно або у компанії інших закусок: хумусу, кисломолочного сиру або арахісового масла. Також селеру можна і потрібно використовувати для приготування страв, соусів і напоїв.

Стебла селери: Користь, калорійність та смачні рецепти
У 100 грамах стебел селери – 13 калорій, 0.9 грамів білків, 0.1 грам жирів і 2.1 грама вуглеводів. Продукт малокалорійний, містить вітаміни А, С, К, РР, В, такі мінерали як калій, магній і кальцій.