Яка сіль не йодована

Як визначити чи йодована сіль?

Йодована сіль не відрізняється від звичайної за запахом, смаком чи кольором. Для йодування солі використовується не сам йод, а його безпечні хімічні сполуки. Діючі нормативи України дозволяють використовувати для йодування солі як калій йодид, так і калій йодат (харчова добавка Е917).

Кому не можна вживати йодовану сіль?

Є лише одне суворе протипоказання до вживання йодованої солі – це період після хірургічного лікування раку щитовидної залози. В інших випадках йодована сіль не зашкодить, якщо не допускати передозування. У день приправу можна вживати можна не більше однієї чайної ложки з гіркою. Кеш

Яку сіль краще вживати?

Гімалайська сіль Багато фахівців називають сіль з Гімалаїв джерелом здоров'я. Тому для вживання рекомендується саме ця сіль. Крім того, вона цілком доступна і коштує не надто дорого.

Йодована сіль — користь і шкода — скільки її можна вживати …
Йодована сіль — це різновид кухонної солі з додаванням незначної …