Яку папороть можна вживати в їжу

Вікіпедія зазначає, що Pterídium aquilínum (Орляк звичайний) є отруйною рослиною, проте використовується у кулінарії, попередньо декілька разів відварюючи. В Україні є досить поширеними саме ці два види папороті: Matteuccia struthiopteris (Страусове перо звичайне) та Pterídium aquilínum (Орляк звичайний).12 трав. 2020 р.

Що лікує папороть?

А коріння папороті володіють лікувальними властивостями. Допомагають при болю в суглобах, кашлі, рахіті, а також глистах.

Як вживати папороть?

Велике листя їсти не можна, воно здатне викликати отруєння, бо містить дубильну кислоту. Після збирання пагони слід вжити в їжу або переробити протягом 12 годин. Пагони папороті можна засушити, перемолоти, а після використовувати отриманий порошок як основу для екзотичних соусів. Рослину можна вживати і як гарнір.

Як ростуть листки папороті?

Листок папороті росте верхівкою, як стебло. Ріст продовжується протягом усього життя. Листки великі, пірчасті і є видозміненими пагонами, тому що ростуть верхівкою. Листки відповідають стеблам.

Рахіси папороті – вживання папороті в їжу
Папороть – це досить відома рослина, яке поширена в лісових масивах нашої країни, але не всі знають, що ця рослина може використовуватися в кулінарії.