Сушити краще всього цільні плоди шипшини, в яких збережений весь запас вітамінів.
Де сушити шипшину?
Як засушити шипшину Перший спосіб – природне сушіння. Для цього шипшину висипають на тканину або картон в сухому і провітрюваному місці без прямих сонячних променів, наприклад, на горищі або заскленому балконі. Ягоди зберігають 3-4 тижні, перемішуючи їх раз на кілька днів. Другий спосіб – сушка в духовці. Кеш
Як правильно сушити шипшину в сушарці?
Її дуже зручно використовувати для заготівлі плодів шипшини.
- Розкладіть шипшина в піддони сушарки одним шаром.
- Встановіть температуру на 65 градусів Цельсія.
- Сушіть шипшина 12-14 годин.
- Не лінуйтеся кожні дві години міняти піддони місцями, щоб ягоди просушилися рівномірно.
Кеш
Як правильно сушити ягоди шипшини?
Сушіння шипшини в духовці У газовій духовці шипшину сушать при температурі 50-70 градусів, в електричній – 40-60 градусів, в електричній з конвекцією – не більше 40 градусів. Власникам останньої духовки потрібно бути дуже уважними, оскільки при перевищенні температурного режиму ягоди лопаються і весь сік витікає. Кеш
Шипшина – коли збирати, як сушити і заварювати — УНІАН
Сушити домашню шипшину можна декількома способами. Перший спосіб – природне сушіння. Для цього шипшину висипають на тканину або картон в сухому і провітрюваному місці без прямих сонячних променів, наприклад, на горищі або заскленому балконі. Ягоди зберігають 3-4 тижні, …