З чим їдять аличу

Із аличі готують джеми, повидла, варення, часто лишаючи плоди цілими, та компоти, досить популярною є пікантна аджика чи кисло-солодкі соуси, котрі гарно смакують до м'яса та риби. Поєднуючи кислуваті плоди аличі з більш солодкими фруктами чи ягодами, можна приготувати досить смачну пастилу чи мармелад.6 серп. 2022 р.

Що можна закрити з аличі?

Алича на зиму: варення, соус, маринована алича, компот, ткемалі, кетчуп, алича, консервована з томатами на зиму, аджика з аличі на зиму З аличі можна зробити чудові зимові заготовки.

Яка користь від аличі?

Користь від аличі: Алича покращує роботу ШКТ, маючи при цьому проносний ефект. Їсти її краще натще. В аличі міститься калій, що сприятливо впливає на роботу серця. В аличі не міститься багато цукру, тому її можуть їсти хворі на цукровий діабет.

Як виглядає алича?

Як виглядає алича (сливова вишня)? Рослина, що належить до роду Prunus, зустрічається у вигляді високого декоративного чагарника або декоративного дерева з овальною кроною, що досягає висоти 4-8 м. Іноді спостерігаються колючі гілки.

Алича — Вікіпедія
У Середній Азії аличу сушать для киселів і компотів. На Кавказі із неї готують лаваш. Плоди чавлять у ємності, дістають всі кісточки, розвивають тонким шаром на підноси чи дошки і сушать на …