З чого виробляють пшеничну крупу

Пшенична крупа — органічна крупа, виготовлена з очищених від зародка насіннєвих і плодових оболонок зерен пшениці, що ретельно подрібнюються, а потім шліфуються. Цей продукт вважається одночасно калорійним і добре засвоюваним. По суті, це чудове дієтичне джерело енергії.

Яку крупу виробляють з пшениці?

Із пшениці виробляють манні й пшеничні крупи. Манні крупи являють собою дрібну крупку з ядра зерна, обчищеного від оболонок.

Що можна приготувати з пшеничної крупи?

З пшеничної крупи можна варити смачні каші. Цей продукт додають в супи, котлети та тюфтельки. Таким чином можна істотно збагатити раціон корисними речовинами та вітамінами. Крім того, пшенична каша відмінно підходить для дієтичного харчування та схуднення.

Яку крупу виробляють з проса?

В Індії та Шрі-Ланці вирощують просо дрібне. Із зерна проса виготовляють крупу (пшоно) і борошно.

Пшенична крупа — Вікіпедія
З пшениці виробляють пшеничну шліфовану (Полтавську, Артек) і манну крупу. Пшеничну шліфовану крупу виготовляють з твердої пшениці. Крупа є часткою ендосперму без семінних оболонок. Залежно від розмірів крупа має п’ять номерів. Перші три номери названі Полтавськими. Під п’ятим …