Гірчиця готується з гірчичного порошку, цукру, оцту, олії, прянощів, солі і різних добавок.
Звідки береться гірчиця?
Гірчицю виробляють з насіння трьох видів рослин родини капустяних — гірчиці білої, салатної та чорної.
Як виготовляється гірчиця?
Гірчиця виготовляється шляхом подрібнення насіння і змішування їх з рідиною, яка вивільняє ферменти і масла, що дають гостроту і тепло. В отриману суміш додають спеції: куркуму, перець чилі, часник. Приправа корисна для здоров'я – вона багата білком і мінералами, включаючи кальцій, магній, калій і вітамін B3.
Як зробити з сухої гірчиці в домашніх умовах?
Приготування
- Змішай гірчичний порошок та воду до однорідної консистенції.
- Додай сіль, мед та олію. Ретельно розмішай. Спробуй гірчицю на смак та додай меду, якщо вона недостатньо солодка.
- Готову гірчицю перелий у банку, щільно закрий та залиш у темному та теплому місці на ніч. Готово!
Гірчиця: види, навіщо і коли сіяти – Vse Roste
Найпопулярнішим сидератомбез перебільшення є гірчиця. У продажу її можна зустріти не тільки навесні або восени. Сіють сидерат і влітку, після збирання ранніх …