Заготівля пресованого сіна

Пресування сіна Переваги прессуемого сіна над розсипним способом заготівлі: Пакунки пресуються. Сіно зручно перевозити транспортними засобами. Пресоване сіно довше зберігає аромат і колір, менше поглинає вологу. При пресуванні сіна вологості втрачає 20-25%, листя і суцвіття досить довго перебувають на стеблах рослин.

Як заготовляти сіно?

Технологія заготівлі сіна включає наступні технологічні операції: скошування трав, ворушіння та обертання валків, підбирання валків в копиці, навантажування сіна, перевезення та укладання його на зберігання.

Коли заготовляють сіно?

Заготівля сіна починається після того, як трава досить гарно підросте, десь в середині червня. Бобові види рослин скошують на початку процесу зародження бутонів, а злакові – на початку колосіння.

Як роблять сінаж?

Технологія приготування сінажу: 1) скошування трави (бажано з плющенням); 2) пров'ялювання трави на полі до вологості 55-60% (з двома перегортаннями); 3) згрібання у валки; 4) подрібнення трави 15-30мм; 5) транспортування з поля; 6) закладання у герметичні сховища, ущільнення, герметизація. Кеш

5.СПОСОБИ ЗАГОТІВЛІ І ВИКОРИСТАННЯ СІНА