Як заготовляти сіно?
Технологія заготівлі сіна включає наступні технологічні операції: скошування трав, ворушіння та обертання валків, підбирання валків в копиці, навантажування сіна, перевезення та укладання його на зберігання.
Коли заготовляють сіно?
Заготівля сіна починається після того, як трава досить гарно підросте, десь в середині червня. Бобові види рослин скошують на початку процесу зародження бутонів, а злакові – на початку колосіння.
Як роблять сінаж?
Технологія приготування сінажу: 1) скошування трави (бажано з плющенням); 2) пров'ялювання трави на полі до вологості 55-60% (з двома перегортаннями); 3) згрібання у валки; 4) подрібнення трави 15-30мм; 5) транспортування з поля; 6) закладання у герметичні сховища, ущільнення, герметизація. Кеш
5.СПОСОБИ ЗАГОТІВЛІ І ВИКОРИСТАННЯ СІНА