Засолити огірки на зиму в банках хрусткі з лимонною кислотою

Як правильно солити огірки на зиму?

Спосіб простий: огірки укласти разом з прянощами в банки. Сіль розмішати в холодній воді, залити розсолом огірки. Закрити банки поліетиленовими кришками, розігрітими в гарячій воді (щоб при охолодженні вони дуже щільно сіли на банку). Огірки просоляться приблизно через місяць.

Якою водою заливати квашені огірки?

Підготовлені та промиті огірки обов'язково залийте холодною водою водою мінімум на 2-3 години, а краще на 5-6. Тоді вони стануть більш пружними і міцними.

Скільки солі треба на квашені огірки?

Для розсолу слід взяти 2 ст. л. солі на 1 літр води. На одну 3-літрову банку потрібно приблизно 1,3 л розсолу. Потім банки щільно закрити капроновими кришками і поставити в холодне темне місце (півниця, підвал). Через 20-30 днів огірки готові до вживання.

Як засолити огірки на зиму: прості та складні рецепти
Як засолити огірки на зиму. Різноманітні рецепти солоних огірків на зиму. Поради про те як засолити огірки в банку щоб вони були хрусткими, без оцту, лимонної кислоти, а також з їх використанням.