Зберігання чубуків винограду

Як правильно зберігати чубуки винограду до весни?

Найбільш простий спосіб зберегти чубуки винограду до весни – це прикопати їх. Викопайте в землі траншею глибиною 40-50 см і трохи довшу за живці, насипте на дно піску, покладіть на нього живці, засипте їх землею і обов'язково зробіть горбок, щоб у цьому місці не накопичувалася дощова та тала вода.

Як правильно зберігати черенки винограду?

Це, звичайно, в ідеалі. У наших реальних умовах лоза зберігається або в прикопі, або в льосі, або в холодильнику на кухні. У будь-якому разі температура не повинна перевищувати +8°С, а то почнуть набухати і розпускатися бруньки. Але при такій температурі живці активніше дихають і втрачають вологу. Кеш

Як правильно зберігати живці винограду?

Оптимальна температура для зберігання живців винограду 10-12 ⁰C, тобто в середньостатистичному льоху вони зберігаються добре. На початку лютого дістаньте живці, розріжте їх навпіл, щоб у кожному відрізку було по 3 бруньки і помістіть на укорінення.

Зберігання живців винограду – Vinograd-Loza
У спеціалізованих господарствах використовується і зберігання виноградних чубуків узимку в траншеях. З цією метою готується траншея глибиною до 1,5 м та шириною до 2 м. Це залежить від кількості, що закладається на зберігання матеріалу. Для різних сортів винограду копають свою траншею.