Жирність овечого молока

Вміст білка в овечому молоці становив 3,6–4,2 %, у козиному — 2,9–3,2%, вміст жиру — 3,3–7,7% і 2,6–5,6 % відповідно. Овече молоко багатше лактозою на 20–30 %, ніж козине. Доведено, що чим вищі показники жирності козиного і овечого молока, тим меншою є його густина.

Який відсоток жирності молока?

Середня жирність коров'ячого молока становить 3,7 грама жиру на 100 грамів молока (3,7%), а козячого близько 4,5%. Жирність молока самки віслюка становить всього 1.4%, а самка дельфіна має молоко з жирністю понад 45%. Жирність грудного молока жінки – 3,8%, що майже відповідає жирності коров'ячого молока.

Яка жирність молока у кіз?

За хімічним складом і властивостями молоко кіз близьке до коров'ячого. Воно відрізняється лише більш високою кількістю білка, жиру і кальцію. Амінокислотний склад його білків близький до жіночого молока. Жирність козячого молока становить від 3,6 до 6% і вище (залежить від породи кіз).

Що виготовляють з овечого молока?

Овече молоко — цінний харчовий продукт, з якого виготовляють різноманітні сорти сиру (рокфор, пекаріно, бринза, качкавал, чанах тощо) і кисломолочні продукти (йогурт, кисле молоко, айран, мацоні та ін.).

Овече молоко – користь і шкода, склад, застосування, …
Висока поживність овечого молока доведена – вона в півтора рази вище коров’ячого. За жирності перевершує і козяче. Причому жирні …