вживають як вітрогінний, глистогінний і проносний засіб та при нетравленні шлунка. Плоди у китайській медицині використовували при хронічній дизентерії. У побуті — пряна приправа. Жирне масло має абортивні властивості.
Що виготовляють з моркви?
Коренеплоди використовують в їжу в сирому та вареному вигляді, виготовляють соки, а з насіння настоянки.
Коли цвіте дика морква?
Квітки правильної форми, дрібні, білі, зібрані у складні великі парасольки. Плід — двосім'янка. Цвіте в червні — липні.
Де винайшли моркву?
Історія Сучасна садова морква є нащадком дикої, яка і зараз росте в горах Афганістану (стародавньої Бактрії). Коріння дикої моркви тонке, гірке, зазвичай фіолетового кольору. Тож спочатку люди вживали в їжу не коренеплоди, а соковиту зелень моркви.
Морква звичайна — Вікіпедія
Мо́рква звича́йна, також мо́рква ди́ка (Daucus carota) — дворічна трав’яниста рослина родини окружкових. Найвідоміший підвид цієї рослини — морква звичайна городня, або морква посівна.