Броколі можна вживати в сирому вигляді, варити, запікати, готувати на грилі, робити крем-суп, просто додавати в м'ясний або овочевий суп, а також робити начинку для пирогів, кіша й додавати в салати. У приготуванні страв можна використовувати свіжий продукт або заморожений.
Як смачно приготувати броколі?
Скільки варити броколі
- Закип'ятіть 1,5 л води, додавши 1 ст. л. солі.
- Помістіть суцвіття в окріп.
- Варити треба не більше 12 хвилин.
- Готову капусту діставайте з води шумівкою.
Як зробити оладки з брокколі?
Збити яйце, додати борошно, дрібно натертий сир, подрібнений часник, сіль і перець. Ретельно все перемішати. Додати до суміші броколі, трохи пом'яти все товкачем. Обсмажувати оладки по 2–3 хвилини з кожного боку до рум'яності.
Як подати броколі?
Броколі можна подати на гарнір або просто так, приготувавши на пару. Також з неї можна приготувати смачний салат, суп-пюре або ж запекти її в духовці. Кеш
Броколі — Вікіпедія
Бро́колі (Brassica oleracea var. italica) — однорічна овочева рослина родини капустяних, підвид цвітної капусти. Броколі ще називають спаржевою капустою. Зовнішньо подібна на цвітну капусту. Їстівні у неї ті ж частини, що й у інших сортів. Її стебло в перший же рік досягає висоти 60-90 см і на …