Чи можна сушити шипшину на сонці

На відкритому сонці шипшина не сушать. Подібний спосіб призводить до руйнування аскорбінової кислоти.

Де сушити шипшину?

Як засушити шипшину Перший спосіб – природне сушіння. Для цього шипшину висипають на тканину або картон в сухому і провітрюваному місці без прямих сонячних променів, наприклад, на горищі або заскленому балконі. Ягоди зберігають 3-4 тижні, перемішуючи їх раз на кілька днів. Другий спосіб – сушка в духовці.

Як сушити шипшину в Електросушці?

Як сушити шипшину в електросушарці Виставте температуру в межах 50-70 градусів. Сушіння ягід почніть з максимальної температури, а через 2-3 години перемкніть регулятор на мінімальну. Весь процес займає 8-14 годин. Час залежить від вибраного температурного режиму, потужності електросушарки.

Коли правильно збирати шипшину?

Як правильно збирати шипшину? Збирати шипшину рекомендується, коли на вулиці сухий, сонячний день. Для збору слід вибирати тверді ягоди, а знімати їх потрібно разом із чашолистками та плодоніжками (після сушіння їх легко видалити). Не варто збирати плоди з ушкодженнями, тріщинами, чорнотою або гниллю.

Шипшина – коли збирати, як сушити і заварювати — УНІАН
Чай з ягід шипшини кориснийпри простудних захворюваннях, запаленні нирок, хворобах шлунка, нирок і печінки. Здоровим людям його можна пити для профілактики хвороб і підвищення імунітету, також поліпшення якості крові. Чай з шипшини в термосіготують так: промивають ягоди і …