Кормові буряки, як і цукрові, – рослини дворічні та мають багато спільного. Проте буряки кормові відрізняються від цукрових розмірами шийки та «власне коренеплоду», а також заглибленням їх у ґрунт.
Як відрізнити цукровий буряк від кормового?
Порівняння відмінностей цукрових буряків від звичайної, кормових за хімічним складом: Вміст цукру в коренеплоді: у цукровій — до 20%, кормових — 1-3%, їдальні — 11-12%. Накопичення цукру відбувається завдяки особливим судинним волокнам, яких немає в кормової буряках, і в невеликій кількості є у плода столового виду. Кеш
Як називається буряковий цукор?
Сахароза (буряковий цукор) (C₁₂H₂₂O₁₁)
Яка цукристість буряка?
Вимоги до якості цукрових буряків
Якісні характеристики сировини | Показники якісної сировини | Показники сировини, яку зазвичай здають на завод |
---|---|---|
Цукристість, % | 17,5-18,5 | 16,0-16,5 |
Вміст альфаамінного азоту, ммоль/100 г | 1,5-1,8 | 2,0-3,5 |
Вміст редукувальних речовин, % | 0,03-0,05 | 0,07-0,10 |
МБ-фактор | 25-30 | 30-40 |
Цукровий буряк — Вікіпедія
З цукрових буряків виробляють, крім цукру, патоку, з якої одержують спиртові дріжджі, гліцерин тощо. Гичку використовують як корми для свійських тварин. Зміст 1 Історія 1.1 В Україні 1.2 Цукрове буряківництво в УРСР 2 Шкідники 3 Див. також 4 Примітки 5 Література 6 Посилання Історія [ ред. | …