Якщо йогурт відокремлює занадто багато сироватки, має нерівномірну структуру, занадто рідкий або тягучий, причиною цього може бути: Низька якість молока. Молоко може бути банально розведеним. Тобто, в ньому не міститься в достатній кількості білків, жирів і вуглеводів.
Що робити якщо йогурт не загус?
Йогурт має бути густим. Якщо після 8-12 годин йогурт не загус: Якщо він теплий, залиште його ферментуватися ще 2 години і знову перевірте готовність та густоту. Якщо охолов, підігрійте його, додавши гараче молоко, зануривши каструлю в гарячу воду або в духовці при t 40-50 °C. Кеш
Як зробити рідкий йогурт?
Що потрібно:
- Молоко закип'ятити і остудити до 40°С.
- Суху закваску розчинити в кількох ложках молока і вилити в інше молоко. …
- Накрити харчовою плівкою або закрити кришками, укутати махровим рушником, а краще пледом.
- Залишити для сквашування на 12-14 годин.
- Остудити в холодильнику 3-4 години і йогурт готовий до вживання!
Як зробити густий йогурт?
На 1 літр молока – 1 баночка йогурту, наприклад «Активії». Розливаємо суміш у 2 скляні банки по 0,5 л і ставимо в нагріту до 30-40 градусів духовку, не накриваючи кришкою. Залишаємо суміш на 6-8 годин. Готовий густий йогурт потрібно остудити, закрити кришкою і поставити в холодильник.
Йогурт — Википедия
Настоящий йогурт состоит из натурального молока и закваски, содержащей культуры болгарской палочки и термофильного стрептококка. Однако в разных странах мира к составу йогурта относятся по-разному, более или менее строго. Йогурт — кисломолочный продукт с повышенным …