Картопля та овочі зберігають

Оптимальними для тривалого збереження картоплі вважаються вологість, рівна приблизно 80%, і температура близько 5°C. Зберігати бульби можна в дерев'яному ящику з отворами для вентиляції, в коробці з картону або у мішку з мішковини. Головне, щоб матеріал не пропускав світло, але пропускав повітря.16 жовт. 2019 р.

Де краще зберігати овочі?

Більшість овочів найкраще зберігати при температурах 0-8 ° С. Для стійких до впливу холоду коренеплодів (морква, буряк тощо) температура зберігання становить 0-2 °С, картопля: 2-3 °С, помідори і огірки взагалі не переносять близькі до 0 ° С температури. Їх необхідно зберігати в умовах від 10 °С.

Скільки зберігається картопля?

Залежно від сортових особливостей тривалість періоду спокою бульб може коливатись у межах 130–250 діб. Враховуючи цей показник, товаровиробник може планувати термін зберігання продукції та строки її реалізації, визначати температурні умови зберігання того чи іншого сорту.

Чому окремо зберігають картоплю овочі і плоди?

Картоплю, томати й баклажани варто зберігати окремо від інших овочів, тому що вони можуть зіпсувати смак своїх "сусідів". В будь-якому разі не набивати контейнер або пакет, де зберігаються плоди, під зав'язку. Відсутність нормального потоку повітря може запустити процеси гниття. Кеш

Зберігання картоплі та овочів у холодильниках
У холодильники слід завантажувати найкращі за якістю партії овочів та картоплі, як правило, у тарі. В першу чергу в холодильні камери необхідно завантажувати часник, цибулю, цвітну капусту …