Квашена ріпа на зиму

Як зберігати ріпу на зиму?

Ріпу тримають у темному приміщенні при температурі 0… +3°С і вологості повітря близько 90%. Сирої овоч зберігають в ящиках з вологим піском, тирсою, в глині. Підготовлені коренеплоди заготовляють на зиму в замороженому і сушеному вигляді.

Як зберігати білу редьку?

Зберігати такі коренеплоди в ящиках або поліетиленових пакетах із отворами в кімнатних умовах можна тиждень, у холодильнику – до 20 днів. Урожай зимової редьки збирають до настання приморозків. Саме її закладають на тривале зберігання, бо має високий ступінь лежкості.

Коли копати редьку на зиму?

Прибрати урожай редьки потрібно до перших заморозків, щоб овочі в грунті не підмерзли і не прийшли в непридатність для зберігання. Як правило, терміни збирання редьки припадають на кінець жовтня, а ось середньостиглу викопують приблизно в середині жовтня.