Що не можна їсти при гастриті з підвищеною кислотністю?
При гастриті з підвищеною кислотністю виключіть з раціону міцні м'ясні і рибні бульйони, грибні й овочеві відвари, м'ясо, птицю або рибу в смаженому і тушкованому вигляді, а також солоне, копчене або в'ялене м'ясо або рибу.
Скільки перетравлюється тушена капуста?
Зелень – 30-40 хвилин. Кабачки варені – 40-50 хвилин. Капуста квашена – 4 години. Капуста свіжа – 3 години.
Що можна їсти при гастриті список продуктів?
При загостренні гастриту дозволені такі продукти та страви:
- супи на воді з додаванням круп;
- розварені каші, виготовлені на воді: гречка, рис, вівсянка;
- нежирне м'ясо: індички, кролика чи курки;
- нежирні сорти риби;
- яйця – тільки некруто або у вигляді омлету;
- банани, печені яблука;
- мармелад, пастила;
Тушене при гастриті: можна чи ні? – I Live! OK