Як правильно заварювати плоди глоду?
Спосіб приготування
- Помістіть глід в каструльку. Залийте окропом.
- Поставте на водяну баню на 30 хвилин.
- Зніміть ємність та накрийте її кришкою. Дайте засобу постояти протягом 10–15 хвилин. …
- Дорослі вживають відвар по 1/3 склянки 3 рази на день за 30 хвилин до їди.
Що можна зробити з глоду?
На Кавказі й у степовій частині Криму з плодів глоду варять кисіль, консервують з цукром. На Кавказі плоди сушать і перетирають на солодке борошно, з якого печуть млинці, роблять начинку для пирогів, додають у пшеничне борошно, готуючи домашнє печиво. Сушені квіти й плоди використовують для приготування чаю.
Хто їсть глід?
Ягоди глоду привабливі для птахів так само як і для людей. Глід має довгий період плодоносіння, що робить його дуже цінною харчовою рослиною для таких птахів як дрозди.
Глід: заготівля на зиму і способи приготування
Як заготовити глід на зиму без цукру. По самому простому рецептом ягоди глоду просто розварюють в невеликій кількості води, протирають через сито і розкладають по стерильним банкам.