Закривати персики краще всього у банках літрового об'єму. Їх слід добряче промити – обов'язково із харчовою содою, добре вимийте та обдайте окропом. Щоб тара не лопнула, опустіть в неї ложку та лише після цього вливайте воду. Коли вода в банках трохи охолоне, злийте її, а банки переверніть на рушник шийкою вниз.
Що можна закрити з персиків на зиму?
Персики на зиму можна заготовити як варення, компот або джем. Ці фрукти заморожують і закривають в сиропі.
Як зробити густе варення з персиків?
Рецепт приготування густого варення з персиків:
- Персики та сливи порізати на дольки, засипати цукром і сухим желатином.
- Дати постояти кілька годин.
- Налити 0,5 склянки води, розмішати.
- Варити на повільному вогні хвилин 30-40.
- Розлити по банках. Зберігати в холодильнику.
Скільки часу стерилізувати персики в сиропі?
Персики в сиропі на зиму Вкласти оброблені плоди у банки, залити приготовленим солодким сиропом (на 400 г персиків беремо 250 мл води й 200 г цукру). Півлітрові банки з персиками стерилізуємо 25 хвилин, літрові і трилітрові – 35 і 40 хвилин відповідно. Кеш
Персики в сиропі на зиму без стерилізації – рецепт …
Тепер залийте персики в банках окропом, прикрийте стерильними кришками і залиште на 20 хвилин. Потім злийте воду з банок в каструлю, додайте цукровий пісок і лимонну кислоту.