Як зберігати журавлину на зиму в домашніх умовах

Не пожмакані, цілі ягоди можна зберігати в звичайних домашніх умовах кілька місяців. Для цього цілком достатньо поставити їх в темне місце, яке добре провітрюється і в ньому прохолодно. Якщо приміщення провітрюється недостатньо, то журавлина поступово почне псуватися через нагромадження вуглекислого газу.13 жовт. 2018 р.

Що можна зробити з журавлини?

Журавлину сушать, вимочують, перетирають з цукром, роблять з неї варення та цілющі відвари, або просто заморожують, щоб потім додавати ягоди в чай. Вважається, що сік журавлини корисний для здоров'я, він надає протизапальну і антистресову дію.

Як правильно вживати клюкву?

Споживають ягоди свіжими або переробленими на соки, сиропи, напої, екстракти, квас, морси, желе, мармелад, варення тощо. Розведений водою сік вживають як засіб, що вгамовує спрагу при лихоманкових станах, а сік з медом – при кашлі, ангіні, ревматизмі та гіпертонії.

Кому не можна їсти журавлину?

Лікарі не радять вживати журавлину при захворюваннях дванадцятипалої кишки та стінок шлунка, а також при схильності до алергічних реакцій (аспірину або ацетилсаліцилової кислоти). Похідне саліцилової кислоти також міститься в журавлині та може викликати алергічну реакцію – свербіж у роті, нежить, чхання.

Журавлина: рецепти заготовок на зиму (з цукром, мочена)
Тоді варто подбати про правильну заготівлі журавлини на зиму, щоб зберегти в. Журавлина – дивовижна за своїм лікувальним властивостям ягода. Це відмінний засіб від простудних захворювань …